woensdag 8 juli 2009

Cornish food

Gisteren hebben we al kennis gemaakt met de 'Cornish pasty'. Pasties zijn een soort deegflappen met hartige vulling. De traditionele vullig is een mengeling van biefsteak, aardappelen, koolraap en ui. Er bestaan ook andere varianten met kaas, kip, groenten ...
We kochten onze flappen bij Pengenna, een gerenommeerde pasty-bakkerij. Ze waren verrukkelijk.

Clotted cream was ons tweede experiment. Clotted cream houdt het midden tussen room en slagroom. De lekkernij wordt gegeten op gebak, aardbeien,...
Rodda's is de bekendste en grootste industriële producent. Dit zijn de potjes die ik proefde. Er zijn ook veel kleine artisanale producenten. In Europa is het een erkend streekproduct. Clotted cream kan dus alleen in Cornwall gemaakt worden.

Clotted cream is één van de ingrediënten van Cornish cream tea. En dat brengt ons bij de derde lokale lekkernij.
Cream tea wordt door Engelsen 's middags als licht maal, of als 4-uurtje gegeten.
Je krijgt een pot tea, twee scones, een potje aardbeienjam en een potje clotted cream. Je snijdt de scones middendoor, legt er een laagje jam op en daarboven een laagje clotted cream: lekkeeeeer!

Meer info over Cornish food.

0 reacties:

 
µ